KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

Gospoda Kruszyna, Świerkowa 2, Kruszynwięcej

Gospoda Kruszyna to miejsce o pięknej historii, tradycyjne, pachnące ziołami i skrzypiące drewnem. Duszą Kruszyny jest kuchnia. To tutaj wyczarowuje się zwykłe i niezwykłe, ale zawsze smaczne potrawy, o których głośno w okolicy. Smakosz klasycznej polskiej kuchni nie zawiedzie się na soczystym i jednocześnie chrupkim schabowym, soczystym udkiem z gęsi, doceni śląskie kluski i przepyszne ziemniaczane placki. Gościa z upodobaniami mniej tradycyjnymi zapraszamy, by skosztował bryzola po parmeńsku z doskonałą firmową surówką. Dla klientów, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez zupy czeka arcypolski żurek z kiełbasą i jajkiem w chlebku, a dla dbających o linię zupa krem ze szpinaku. W Kruszynie znajdą coś dla siebie także admiratorzy potraw z ryb oraz szczególnie znawcy i smakosze naleśników. Wieść niesie, iż na nie właśnie specjalnie wybierają się do nas całe rodziny, także konkurencji. Miejsce zobowiązuje, skoro więc Gospoda mieści się w pobliżu Bolesławca – miasta ceramiki - potrawy serwowane są na oryginalnej bolesławieckiej ceramice. Zapraszamy do Kruszyny!

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Jelenia Struga MEDICAL SPA****, Podgórze 55, Kowarywięcej

Niesamowity widok z Restauracji Muzycznej na leśną polanę uprzyjemni każdą chwilę spędzoną w tym miejscu. Taras pozwoli w pogodne dni upajać się śpiewem ptaków i szumem strumienia a w piątkowe i sobotnie wieczory przenieść się w świat żywej muzyki. W Jeleniej Strudze najlepszymi produktami są nasi kucharze. Gotują sercem uwzględniając najnowsze trendy w gastronomii. Do swoich autorskich potraw wykorzystują unikalną źródlaną wodę Potencjałkę AOx oraz produkty regionalne. W naszym Menu znajdą Państwo także dania wegetariańskie i wegańskie.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Red Baron Hotel, Lwa Tołstoja 2, Świdnicawięcej

W stylowych i ciepłych wnętrzach restauracji hotelowej Red Baron, serwujemy dania zarówno kuchni polskiej jak i europejskiej. Szef Kuchni Rajmund Królik, dba o to, aby posiłki były nie tylko smaczne, ale również zdrowe i wykwintnie podane. Korzystając z usług naszych lokalnych dostawców oraz bazując na regionalnych produktach, stworzyliśmy bogate menu, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dla smakoszy proponujemy liczne dania mięsne, wegetariańskie, rybne i sałatki.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →