Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Akademia Kulinarna Gościńca Konopielka

Już 4 listopada startujemy z Akademią Kulinarną Gościńca Konopielka.

Lubisz Gotować? Przyjdź i gotuj razem z nami i naszymi Ekspertami!

4 listopada tematem przewodnim naszego menu będzie Gęsina. Przygotujemy na żywo dla Państwa zakąskę, zupę, danie główne oraz deser.

Tego dnia do naszej Akademii Kulinarnej z Gęsiną zaprosiliśmy Doradcę Kulinarnego firmy Kamis – Macieja Wawryniuka. Przepisy z naszego specjalnego menu będą dostępne na naszej stronie i facebook’u.

Kilka słów o naszym gościu:

- Kucharz w drugim pokoleniu
- Szef Kuchni Studia Kulinarnego Kamis, Doradca Kulinarny
- Autor felietonów kulinarnych
- Prowadzi warsztaty kulinarne dla szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, blogerów kulinarnych i miłośników gotowania
-Prowadzi szkolenia zawodowe dla młodych adeptów sztuki kulinarnej
-Autor wielu przepisów ukazujących się w czasopismach, poradnikach na stronach www
-Organizator i juror konkursów i eventów kulinarnych
-Prowadził kąciki kulinarne w TV
-Miłośnik gotowania i opowiadania o sztuce kulinarnej

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.