Świętomarcińskie menu z gęsiną i biegi pokazowe chartów
11. listopada w sobotę zapraszamy na obchody ŚWIĘTEGO MARCINA w Kuchni przy Stajni
Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was specjalne menu z gęsiną, gdyż gęsi według tradycji są najważniejszym atrybutem świętego Marcina i od wieków 11.listopada w Polsce był związany z potrawami na bazie gęsiny.
Nie zabraknie też tradycyjnych rogalów świętomarcińskich oraz innych pysznych, jesiennych potraw.
W tym dniu szykuje się też specjalny POKAZ - BIEGI pokazowe CHARTÓW
Wszystkich chętnych zapraszamy od godziny 14.00 do obejrzenia pasjonujących wyścigów chartów na łące niedaleko restauracji.
A W MENU:
GĘSINA
Rosół z gęsiny z kaszą perłową
Pierś gęsi na musie jabłkowym
Noga gęsi w pomarańczach
Pierogi z gęsiną
Wątróbka z gęsi smażona z podgrzybkami
Na przystawkę rillettes z gęsi do chleba
INNE
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem z kapustą i grzybami
Zupa gulaszowa z jagnięciny
DESERY
Rogale świętomarcińskie
Szarlotka chojnowska
Lody waniliowe z malinami na ciepło
WINO
Do potraw z gęsiny polecamy szeroki wybór naszych argentyńskich czerwonych win.
*Przyjmujemy również zamówienia na gęś pieczoną w całości z jabłkami, którą możemy podać np. ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i modrą kapustą (jedna gęś na min. 6 osób) - zamówienia przyjmujemy do czwartku!
REZERWACJA stolików:
tel.: 506 030 152
mail: imprezy@stajniachojnow.pl
