KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

MENU GĘSINA 2017

/Przystawka/
Rillettes z gęsich serc, piklowana czerwona cebula, jabłko, śliwka, pieczywo słodkie 20 zł

/Danie główne/
Konfitowane udko gęsie w sosie własnym, puree pietruszkowo-ziemniaczane, wędzony karmelizowany burak 39 zł

/Danie główne/
Pierś i żołądek gęsi, konfitura z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, gęsi demi glace, kluski 45 zł


SMACZNEGO :)
REZERWACJE STOLIKÓW: 33 816 90 72

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →