Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Zapraszamy już od 2.11. na gęsinę!

Od 2.11. Amuza zaprasza serdecznie na specjalne dania z gęsiny. Do końca roku będą Państwo mogli spróbować czterech dań z gęsiny:

1. Zupa brukwiowa na wywarze z gęsi

2. Udko gęsie konfitowane, podane z modrą kapustą i kluskami śląskimi

3. Pierogi z gęsiną, kraszone cebulką

4. Żołądki gęsie na śmietanie, ze szpinakiem, podane w chrupiącym vol-au-vent

Poza tym zapraszamy na dania ze stałej karty menu:
http://www.bistro.amuza.com.pl/menu

Zespół Amuza

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.