KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

GĘSINA już od 1 listopada 2016 r. w naszej restauracji!

Serdecznie zapraszamy na nowe odsłony kulinarne naszej polskiej gęsiny! Od 1 listopada 2016 r. można u nas skosztować:
/Przystawka/
Żołądki gęsie confit podane z knedlem i sosem jeżynowym
/Danie główne/
Pieczone udko z gęsi, pęczakotto z podrobami, karmelizowane jabłko, coulis z buraka

Zapraszamy :)

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →