Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracja I Kawiarnia Weranda

Typ lokalu:

restauracja

Kuchnia dominująca:

kuchnia polska i międzynarodowa

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

52 5600600 rezerwacja@hotelbohema.pl

Liczba miejsc dla gości:

50

Opis:

Weranda położona jest w centrum Bydgoszczy. Z ogromnych okien naszej restauracji roztacza się widok na Park Kazimierza Wielkiego i historyczną, pięknie odrestaurowaną fontannę Potop. Menu Restauracji to połączenie klasycznej i eleganckiej polskiej kuchni z europejskim akcentem. Panuje tu atmosfera bogatego mieszczańskiego domu z okresu belle époque. W Werandzie można skosztować unikatowej polędwicy Kobe, oferujemy wybór z ponad 100 etykiet win i szampanów. Służymy profesjonalną pomocą somelierską w doborze win i alkoholi. W weekendy od 19:00 zapraszamy na wieczory z muzyką fortepianową na żywo. Dysponujemy odrębnymi salami od 6 do 50 gości. Od strony Hotelu posiadamy bezpłatny parking. Do restauracji wejść można przez Hotel Bohema lub od strony parku.

Aktualności restauracji:

Adres:

Konarskiego 9,
85-066 Bydgoszcz
woj. Kujawsko-Pomorskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.