KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Kuchnia przy Stajni

Adres:

Solec 220,
05-532 Baniocha
woj. Mazowieckie

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

(22) 736 28 78; 506 030 152; imprezy@stajniachojnow.pl

Liczba miejsc dla gości:

60

Opis:

Kuchnia przy Stajni to restauracja mieszcząca się w przepięknym ośrodku jeździeckim - Stajnia Chojnów malowniczo położonym jedynie 20km od centrum Warszawy. Święty Marcin to patron nie tylko jesiennych uczt, ale i koni właśnie, gęsina na św. Marcina to już tradycja w naszej restauracji. Tutaj przywita Was domowa kuchnia i atmosfera. A wszyscy wielbiciele koni będą mieli okazje zjeść obiad z widokiem na trenujących jeźdźców. W restauracji nie ma stałego menu, menu jest różnorodne i sezonowe. Można je śledzić na naszej stronie internetowej w zakładce "Menu na tydzień" Do gęsiny polecamy też wspaniały wybór czerwonych win argentyńskich, które sami importujemy. Restauracja przyjazna PSOM. Czynna codziennie 12.00-20.00 (lub do ostatniego gościa).

Aktualności restauracji:

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →