KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracja Oliwka

Adres:

Jagiellońska 96,
85-027 BYDGOSZCZ
woj. Kujawsko-Pomorskie

Typ lokalu:

restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

międzynarodowa

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

52 561 31 00, marketing@sloneczny.eu

Liczba miejsc dla gości:

90

Opis:

Restauracja Oliwka w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy z pięknym tarasem i ogrodem położonym tuż nad rzeką Brdą z bezpośrednim zejściem do przystani hotelowej. W sezonie letnim rzeką Brdą pływa tramwaj wodny. Jeden z przystanków tramwaju usytuowano tuż przy hotelu. Można nim dopłynąć do centrum Starego Miasta. Menu w restauracji Oliwka jest autorstwa awangardowego Szefa Kuchni. Potrawy przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów, przyprawiane ziołami z własnej szklarni. Dla najwybredniejszych Gości czeka Stół Szefa Kuchni, specjalne miejsce w którym przygotowuje się spektakle kulinarnych doznań. Degustacje potraw odbywają się wyłącznie z wcześniejszą rezerwacją.

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →