Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Nicolaus Hotel & Culinary

Typ lokalu:

Restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

Kuchnia polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

Tel: +48 725 511 111 E-mail: recepcja@nicolaus.com.pl

Liczba miejsc dla gości:

60

Opis:

Restauracja a’la carte Nicolaus zabierze Państwa w podróż do wspaniałego świata serwowanych dań, autorstwa naszego Szefa Kuchni Bartłomieja Witkowskiego. Latem zapraszamy do delektowania się smakiem potraw na górnym tarasie, z którego rozciąga się widok na Stare Miasto. Kuszącą alternatywą jest również patio lub letni ogródek.

Adres:

ul. Ducha Świętego 14-16,
87-100 Toruń
woj. Kujawsko-Pomorskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.