Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Del Papa

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

włoska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

505118661,edyta.ozdoba@miodmalina.pl

Liczba miejsc dla gości:

56

Opis:

Del Papa inspirowana jest włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. Powstała z fascynacji kuchnią różnych regionów Włoch restauracja już od ponad 13 lat zachwyca niezwykłym bogactwem smaków i aromatów. Szefem kuchni naszej restauracji jest Agata Golonka, która prawdziwą pasję i miłość do włoskiej kuchni przekuwa w kulinarną sztukę.

Aktualności restauracji:

Adres:

św.Tomasza 6,
31-014 Kraków
woj. Małopolskie

Opinie gości

Karolina Adamowska (Kraków)
Wspaniałe konfitowane udko!

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.