Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracja Krasnodwór

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

226669484

Liczba miejsc dla gości:

120

Opis:

Restauracja Krasnodwór to wyjątkowe miejsce oferujące miłą atmosferę, spokój, wyśmienitą kuchnię oraz możliwość pełnego relaksu bądź aktywnej rozrywki, w zależności od potrzeb ciał i ducha. Stylowe wnętrza restauracyjne, Ogród Zimowy, letni ogródek oraz przepiękne ,zielone otoczenie sprawią że każdy posiłek stanie się celebracją chwili . Zapraszamy na Gęsinę , którą przygotuje dla Państwa znakomity Szef kuchni- Marcin Soból . Menu ZUPY Rosół z gęsi/ makaron/ marchew 15PLN Czernina/ kluski ziemniaczane 16PLN PRZYSTAWKI Półgęsek wędzony/ puree z pasternaku/ grzyby marynowane/ 26PLN mus z buraka pieczonego Pierogi gęsie/ kasza jęczmienna/ czarna soczewica/ okrasa 22PLN Żołądki gęsie/ duszone podgrzybki/ śmietana 28 PLN DANIA GŁÓWNE Udo gęsie konfit/ modra kapusta/ciastko filo z jabłkami/ sos wiśniowy/ 52PLN kluski śląskie Pierś z gęsi/ sos pomarańczowy/ warzywa korzeniowe/puree z buraka/ 50 PLN szare kluski ziemniaczane KRASNODWÓR POLECA Gęś faszerowana bakaliami/ sos żurawinowy/ modra kapusta/ kluski śląskie Danie na 8- 10 osób. Zamówienie należy złożyć z dwu dniowym wyprzedzeniem 360PLN SEZONOWE NAPOJE ROZGRZEWAJĄCE Herbata / imbir/ kardamon/ owoce cytrusowe/ jabłko/ sok malinowy 15PLN Chili mokka/ kawa/ czekolada/ chili/ 19PLN Grzaniec/ wino grzane/ przyprawy korzenne/ owoce cytrusowe 18PLN Grog/ rum/ owoce cytrusowe/ cynamon/ cukier 18PLN

Adres:

Antoniego Kocjana 70,
01-473 Warszawa
woj. Mazowieckie

Opinie gości

Karol (Toruń)
Dobra kuchnia. Dania z gęsiny bardzo smaczne. Wrócę spróbować innych potraw.

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.