KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Best Western Plus Hotel Podklsztorze, Restauracja Miód i Wino

Adres:

Władysława Jagiełły 1,
97-330 Sulejów
woj. Łódzkie

Typ lokalu:

Restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

staropolska, klasztorna, regionalna

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

+48 695 320 485

Liczba miejsc dla gości:

80

Opis:

Restauracja Miód i Wino to stylizowane i historyczne wnętrze, gdzie każdy szczegół ma znaczenie. Niezwykłe miejsce jest idealnym tłem dla wyjątkowego menu przygotowanego przez naszego Szefa Kuchni Krzysztofa Pawłowskiego. Specjalność kuchni to dania przygotowywane na bazie produktów lokalnych oraz Cysterskich receptur w nietuzinkowej i nowoczesnej odsłonie.Odwiedzający Podklasztorze mogą spróbować piwa warzonego według średniowiecznej receptury, konfitur, a także wędlin z hotelowej wędzarni. Zapach świeżego cysterskiego pieczywa, ciasto z własnych pieców oraz zioła z klasztornego ogrodu tworzą niepowtarzalną atmosferę domowego ogniska.

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →