Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracja Warszawska

Typ lokalu:

restauracja, restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

polska, europejska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

32 2667094

Liczba miejsc dla gości:

64

Opis:

Restauracja Warszawska jako jedyna restauracja w Zagłębiu została uhonorowana czapeczką Gault&Millau 2016 i 2017! Restauracja mieści się w podziemiach Hotelu Centrum Sosnowiec. Ciekawie wkomponowana w zabytkowy układ kamienicy, nawiązuje wystrojem do okresu międzywojennego, który był czasem rozkwitu życia kulturalnego w Zagłębiu. Ściany z naturalnej cegły, zachowanej z lat trzydziestych, elegancko wyściełane krzesła i tematyczne zdjęcia z epoki, tworzą wyjątkowy klimat z lat 20. Estetyka wnętrza współgra z ucztą zmysłów. Modne, sezonowe produkty, w sposób niebanalny, przeplatają się z akcentami regionalnymi, a finezja smaku, kunszt i pasja wyczuwalne są w każdym daniu. Karta dań zmienia się sezonowo. Szef Kuchni Bartłomiej Kornacki poleca zarówno dania nietypowe, zaskakujące połączeniem smaków i oryginalnymi składnikami, jak i potrawy tradycyjne. Restauracja Warszawska to także idealne miejsce na spotkania z bliskimi. Niepowtarzalny klimat miejsca oraz wsparcie obsługi, czynią ją idealną na przyjęcia rodzinne, okolicznościowe i jubileusze. Ofertę Restauracji Warszawskiej wzbogaca menu śniadań. Polecamy je nie tylko Gościom Hotelu, ale także organizujemy śniadania biznesowe oparte na indywidualnym zamówieniu.

Adres:

Warszawska 18,
41-200 Sosnowiec
woj. Śląskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.