KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Hotel LOFT 1898 - Restauracja Tatarak

Adres:

ul. Gen. K. Pułaskiego 24K,
16-400 Suwałki
woj. Podlaskie

Typ lokalu:

restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

87 739 59 99

Liczba miejsc dla gości:

54

Opis:

Restauracja Tatarak znajdująca się w Hotelu LOFT to miejsce, w którym można odkryć dawne smaki Suwalszczyzny, zasmakować w potrawach regionalnych, a także skosztować dań przygotowywanych według najnowszych trendów w gastronomii. Szef Kuchni Restauracji Tatarak lubi łączyć klasyczną prostotę i zaskakujące dodatki, które wzbudzają uznanie smakoszy. Miłość do zawodu wyraża na talerzu, a jego pasją jest dostarczanie niesamowitych doznań kulinarnych i odkrywanie smaków.

Aktualności restauracji:

Opinie

Opinie gości

Michał (Suwałki)
Petarda tyle w temacie
Sławomir (Gdańsk)
Rewelacja gęsina, smak bomba dla podniebienia polecam.

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →