Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Bistro la Cocotte

Typ lokalu:

Bistro

Kuchnia dominująca:

Kuchnia francuska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

664 906 000

Liczba miejsc dla gości:

40

Adres:

Mokotowska 12,
00-561 Warszawa
woj. Mazowieckie

Opinie gości

Antek (Warszawa)
Gęś konfitowana z czerwoną kapustą i kasztanami była przepyszna! Mega delikatne mięsko, słodycz kasztanów, lekka kwasowość kapustki wszystko się pięknie łączyło, poczułem że święta już za pasem ☺

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.