KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą

Adres:

Plac Moniuszki 7,
25-334 Kielce
woj. Świętokrzyskie

Typ lokalu:

Restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

Polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

pawel@zlotaroza.pl 41 342 50 02

Liczba miejsc dla gości:

Ok 100 osób (46 Restauracja + 55 Sala Bankietowa)

Opis:

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą usytuowany jest w zacisznej części centrum Kielc. Gwarantujemy naszym Gościom wypoczynek w komfortowych warunkach. Dzięki doskonałej lokalizacji nasz hotel w Kielcach daje możliwość zarówno doskonałej bazy wypadowej do organizowania różnorodnych wycieczek czy zwiedzania zabytków, lecz również dogodnym punktem spotkań. W karcie menu naszej restauracji oferujemy różnorodne dania, smakowite desery, domowe wypieki. Szef Kuchni szczególnie poleca rydze smażone w sosie śmietanowo – cebulowym, gęsią pierś z pieczonymi borowikami, kaczkę z żurawiną i świeże ryby. Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej mogą delektować się krewetkami, sałatkami, farffale oraz cielęciną. Do potraw polecamy bogaty wybór win, w tym szczególnie wyselekcjonowane, z upraw ekologicznych.

Opinie

Opinie gości

Adam (Nawrocki)
Gęś przygotowana wyśmienicie. Towarzystwo pieczonych prawdziwków lub borowików (nazwijmy to jak kto woli) dodatkowo podkreślał jej smak.
Ja wybrała opcję z kluseczkami śląskimi oraz buraczkami karmelizowanymi ale obsługa przygotowana jest na inne warianty jak np ziemniaczki pieczone z rozmarynem.

Sama Restauracja ma wyjątkową atmosferę i do tego klimat - Polecam

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →