Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Zaścianek Polski

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

regionalna

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

25 6310229 zascianek_polski@wp.pl

Liczba miejsc dla gości:

50

Opis:

Jak co roku startujemy z gęsiną.Tym razem mamy opracowane kilka dań,lecz nie wszystkie są serwowane każdego dnia / zapytaj kelnera co dziś serwujemy/ .Akcja będzie trwała do końca roku. Mięso gęsi pozyskujemy z okolicznych gospodarstw /niewielki procent/lub z ubojni z Międzyrzeca Polskiego poprzez siedlecką hurtownię. GĘSINOWE MENU 2018 // PRZYSTAWKI // - CARPACCIO Z PÓŁGĘSKA Z SOSEM BAZYLIOWYM I KAPARAMI // DANIA GORĄCE // - KRUPNIK NA GĘSINIE - UDO GĘSI PO STAROPOLSKU NA KAPUŚCIE KISZONEJ Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI -PIEROGI Z GĘSINOWYM FARSZEM -GĘSIE PIPKI (GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW) Wszystkie przepisy pochodzą ze starych książek kucharskich używanych na dworach ,dworkach,pałacach i ziemiańskich domach. ZAPRASZAMY SERDECZNIE W NASZE PROGI

Adres:

Asłanowicza 17,
08-110 Siedlce
woj. Mazowieckie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.