Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracja Krys-Stan

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

Regionalna

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

+48 89 526 94 67

Liczba miejsc dla gości:

około 100 osób

Opis:

Restauracja Krys-Stan to przepiękny i przestronny obiekt ulokowany przy ulicy M. Zientary Malewskiej. Nasz lokal jest świetnie przygotowany zarówno do urządzenia kameralnego spotkania w gronie najbliższych, jak również imprez okolicznościowych takich, jak wesela albo komunie. Dla nas najważniejsze jest zadowolenie naszych gości, dlatego w restauracji pracują wyłącznie doświadczeni kucharze oraz wykwalifikowani barmani. Lokal prowadzony jest przez małżeństwo Krystynę i Stanisława Dziodko, którzy również posiadają dyplomy mistrzowskie. Bardzo dużą uwagę przykładamy do jakości obsługi. Dlatego nasz personel, biorąc udział w wielu kursach i szkoleniach, stale podnosi swoje kwalifikacje. Dzięki temu zajmujemy bardzo wysokie miejsca w wielu konkursach kulinarnych. Przygotowując menu czerpiemy z dziedzictwa kulinarnego naszego regionu. Wierzymy w to, że uda nam się utrzymać tradycję wspaniałych warmińskich biesiad. Naszym celem jest przypomnienie starszym rodzimych smaków oraz pokazanie młodszemu pokoleniu, jak smaczna może być tradycyjna polska kuchnia. Jeśli chcesz spróbować wykwintnych kaczych udek po warmińsku albo urzekających pierogów z gęsiną, koniecznie odwiedź naszą restaurację w Olsztynie.

Adres:

ul. Marii Zientary - Malewskiej 2a,
10-900 Olsztyn
woj. Warmińsko-Mazurskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.