KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

GOSPODA POD KOGUTEM

Adres:

MIKOŁOWSKA 66,
43-100 TYCHY
woj. Śląskie

Typ lokalu:

RESTAURACJA, GOSPODA

Kuchnia dominująca:

POLSKA

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

32 4947110, 508954246

Liczba miejsc dla gości:

120

Opis:

Świetna lokalizacja przy trasie przelotowej między Tychami i Mikołowem /Radziejówka/ kusi aby wstąpić i zasmakować regionalnych potraw. Zapraszamy codziennie już od 8.30 na śniadania w formie bufetu pełnego świeżych warzyw, smacznych wyrobów własnych… do tego aromatyczna kawa i jeszcze ciepłe ciasto... Obiady serwujemy od 12.30 oprócz dań z karty proponujemy ekspresowe danie dnia – wystarczy kwadrans i można zjeść smacznie i niedrogo. Takiego koguta w winie, kartaczy z mięsem i szpyrką, baby ziemniaczanej czy ozorków w sosie nie serwuje żadna z Restauracji w naszym regionie. Jak przystało na restaurację XXI wieku pamiętaliśmy również o wegetarianach i najmłodszych naszych Klientach którym polecamy chrupiące nóżki z kurczaka a na deser lody z niespodzianką. Gospoda to nie tylko idealne miejsce na regionalny obiad, to także miejsce na przyjęcia. Dysponujemy salą bankietową, która pomieści do 150 osób. Wprost z Sali Bankietowej zapraszamy na zaciszny taras. Zachęcamy do organizacji wesel, komunii, biznesowych konferencji a także organizacji szkoleń. Przed restauracją dla wygody Gości znajduje się obszerny parking na kilkadziesiąt samochodów. U nas każdy detal jest ważny dlatego nawet najbardziej wymagający Klienci będą zadowoleni

Aktualności restauracji:

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →