Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracja 4 Pory Roku - Hotel 1231

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

Śródziemnomorska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

566190917 lub cztery@poryroku.com.pl

Liczba miejsc dla gości:

80

Adres:

Przedzamcze 6,
87-100 Toruń
woj. Kujawsko-Pomorskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.