KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracja Dziupla Dorota i Jacek Zawadzcy

Adres:

Falińskiego 6a,
05-080 Truskaw k/ Warszawy
woj. Mazowieckie

Typ lokalu:

restauracja

Kuchnia dominująca:

dziczyzna, myśliwska, staroploska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

22 7226543

Liczba miejsc dla gości:

20

Opis:

Dziupla to maleńka myśliwska restauracyjka położona w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Prowadzimy ją rodzinnie od 1992 roku. Na co dzień króluje u nas dziczyzna - Tatar z łosia ( a nie łososia), sarna, jeleń z okolicznych lasów, a od święta Gęś:) Wszystkie dania przygotowujemy w Dziupli z naturalnych składników ( marynaty, sosy, ciasta, pierogi, pyzy ) - nie korzystamy z półproduktów. Dbamy o interesujący wybór napojów zimnych, ciepłych i gorących... Gdy do tego dodamy nastrój oryginalnego wnętrza - na co składają się lata kolekcjonowania, dbania, dekorowania... powstaje mieszanka przenosząca Państwa do innego świata - położonego zaledwie 25 km od centrum Warszawy.

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →