Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Miód Malina

Typ lokalu:

Restauracja

Kuchnia dominująca:

Polska

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

505118661, edyta.ozdoba@miodmalina.pl

Liczba miejsc dla gości:

85

Opis:

Restauracja Miód Malina w XIV wiecznej kamienicy na rogu ul. Grodzkiej oraz Poselskiej nawiązuje każdym szczegółem do ciepłej atmosfery malowniczej wioski w środku Krakowa. Posiada styl polskiego wysublimowanego, ale swojskiego folku, który jest wyczuwalny od wejścia. W oknach widać zapraszające do wejścia domowe zazdrostki, na stolikach i ręcznie malowanych kredensach wyłożone są babcine koronki, w kredensach słoje miodu i soki jak z domowej spiżarni, a w portalu różnorodne szlachetne włoskie wina. Są rustykalne wieńce na ścianach: prawdziwe plecione i ręcznie malowane na słonecznych ścianach, suszone i świeże bukiety kwiatów, zioła, pęczki lnu, rozmaitych zbóż i polskich bazi. Jest ogromny przykopcony piec, w którym przygotowują się pierogi i skwierczą pieczone żeberka, czy golonka według staropolskich przepisów. Wieczorem restauracja nabiera szczególnego uroku, gdy wszędzie wokół tlą się świece w kolorze miodu i maliny, a muzyka daje wrażenie obcowania wśród wiejskich łąk i pól.

Aktualności restauracji:

Adres:

Grodzka 40,
31-044 Kraków
woj. Małopolskie

Dodaj opinię

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.