KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracja Hotelu FILMAR****

Adres:

Ul. Grudziądzka 45,
87-100 Toruń
woj. Kujawsko-Pomorskie

Typ lokalu:

Restauracja, restauracja hotelowa

Kuchnia dominująca:

polska, międzynarodowa

Adres strony WWW:

Rezerwacje w restauracji:

56 6194800

Liczba miejsc dla gości:

96

Opis:

Restaurację hotelu Filmar tworzą ludzie z pasją. Nasza karta menu składa się z ponad 50 wyśmienitych, oryginalnych, pięknie skomponowane dań przyrządzanych ze świeżych składników i produktów własnoręcznie wyrabianych. Szef Kuchni serwuje potrawy kuchni polskiej i śródziemnomorskiej a szczególne miejsce w jego menu zajmują owoce morza. Od otwarcia Restauracji na pierwszym miejscu stawialiśmy na smak i jakość serwowanych potraw co zaowocowało rzeszą stałych Gości, którzy nie wyobrażają sobie niedzielnego rodzinnego obiadu lub biznesowego lunchu w innym miejscu. Nasza karta to różnorodność: od lekkich prostych sałatek, poprzez tradycyjne polskie dania do wyrafinowanych dań z najlepszych gatunków mięs. Zadbaliśmy również o wnętrze naszej restauracji. Została zaaranżowana w eleganckim stylu marynistycznym. Parawany z płótna żaglowego, okna w kształcie bulajów, podłoga niczym pokład luksusowego jachtu, na ścianach zdjęcia, obrazy i płótna o tematyce żeglarskiej – te wszystkie elementy tworzą niepowtarzalny klimat ciepły klimat, który odpowiada naszym Gościom. Jednocześnie staramy się zaskakiwać naszych Gości: jako pierwsi w regionie wprowadziliśmy zwyczaj przyrządzania niektórych dań bezpośrednio przy Gościu na restauracji, nasza karta bez przerwy ewoluuje a 2 razy w roku zmienia się praktycznie w 100 %., nasze dania serwujemy na oryginalnej szklanej i barwionej zastawie, staramy się szukać nowych oryginalnych sposobów serwowania dań. Nie zapominamy o najmłodszych, którzy mogą wybrać swoje ulubione potrawy ze specjalnie skomponowanej karty menu a czas oczekiwania umilić sobie w specjalnym kąciku zabaw. Nasz zespół tworzą nie przypadkowi ludzie. Doświadczeni kucharze z wielką fantazja i miłością do gotowania, profesjonalni kelnerzy, którzy zawsze służą pomocą wyborze dnia lub wina oraz wszyscy inni których praca przyczynia się do naszego sukcesu.

Opinie

Twoja opinia

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →