Gęsie mięso marynujemy i dusimy w naszym piwie z Browaru Lubrow, do tego marchew i por znów podlewamy piwem, dodajemy przyprawy oraz trochę świeżej kolendry, całość zalewamy śmietaną 30%. Na koniec dodajemy cukinie i lekko dusimy. Dekorujemy świeżą kolendrą. Podajemy z kluseczkami i modrą kapustką. Samcznego.
.Gęsina, piwo z naszego Browaru Lubrow, marchew, cukinia, śmietana, świeża kolendra, por, przyprawy.
.Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości. Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko- Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.