Zapraszamy na kolejny Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny! - 10-11 listopada 2025 - INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW →
Złote pólgeski 2013

Gęś po malgasku pieczona w pomidorach

12 lat temu

Gęś podziel na osiem części, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmaż w dużym garnku, dodaj gęś, pomidory, imbir, łyżeczkę soli i odrobinę pieprzu. Dolej wody oby gęś była przykryta, duś na małym ogniu około trzech godzin. Dopraw do smaku. Smacznego :)

.

Składniki

1 gęś 1 kg pomidorów 250 g. Cebuli 5 cm. posiekanego imbiru Sól, pieprz do smaku Do podania : czarny i biały ryż ugotowany na sypko sałata z sosem vinaigrette

.

Inne przepisy