Zapraszamy na kolejny Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny! - 10-11 listopada 2025 - INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW →
Złote pólgeski 2013

Faszerowane gęsie pipki w wiśniowej galaretce

12 lat temu

 

Szyjkę gęsią faszerujemy wymieszaną masą. Pieczemy w kąpieli wodnej ok. godziny. Po ostudzeniu wycinamy plastry ok. 1 cm grubości. i wykładamy na półmisek.

 

Zalewamy galaretą półmisek, dekorujemy świeżymi owocami.



Gościniec Kołomyja

.

Składniki

Składniki:

– szyjka gęsia

– okrawki z gęsi 200g

– pistacje 50g., morele 50g., borówki 50g.

– jajka 2 szt.

– sól,pieprz do smaku.

 

Galaretka:

– karmel

– wino czerwone

– wiśniówka

– żelatyna.

.

Inne przepisy