Gęsie consommé z pierożkami grzybowymi

Ten przepis został dodany przez restaurację Restauracja „All Seasons” w Hotelu FADO Gorzów Wlkp..
Korpus, cebulę w łupinie rozkrojoną na połówki oraz pomidora pieczemy w piekarniku aż korpus nie spiecze się na złoty kolor. Jeśli dostępne mamy jakieś okrawki gęsi to wrzucamy je do zimnej wody jeśli nie to same warzywa z lubczykiem, rozgniecionym czosnkiem oraz kilkoma ziarnami pieprzu. Dodajemy przygotowany wcześniej korpus wraz z pomidorem oraz cebulą. Gotujemy na małym ogniu aż objętość wody nie zredukuje się do połowy. Doprawiamy sola. Cedzimy przez gazę, schładzamy oraz zbieramy całkowicie tłuszcz. Serwujemy z małymi pierożkami grzybowymi. Borowika gotujemy, odcedzamy (wywar potrzebny do ciasta) oraz kroimy w drobną kostkę. Podgrzybka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, dodajemy borowika. Sporządzamy zasmażke z masła i mąki. Łączymy grzyby z zasmażką, chwile podgrzewamy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy, dodajemy wywar z grzybów oraz jajko i zarabiamy ciasto, następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm i wycinamy krążki o średnicy ok. 6cm. Lepimy pierożki z przygotowanym wcześniej farszem. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z gorącym consommé z gęsi.