TEO VAFIDIS - Filet z gęsi w sosie pomarańczowym z bioherbatą z rozmarynu, tymianku i greckiego szafranu

Opłukać filety i ponacinać z wierzchu. Na nieprzywierającej patelni rozpuścić dobrze masło
i ułożyć filety. Smażyć na wysokim ogniu po obu stronach, tak, by z wierzchu były dobrze przysmażone, a w środku lżej.
Przygotowanie sosu.
Wlać na patelnię sok z pomarańczy (pozostawiając niewielką ilość do mąki kukurydzianej), likier, cukier, musztardę i uprzednio zaparzoną herbatę szafranową. Gotować przez 2-3 minuty. Dorzucić skórkę z pomarańczy, którą wcześniej należało włożyć do zimnej wody i zagotować, żeby utraciła gorycz. Następnie dodać mąkę kukurydzianą rozpuszczoną w soku pomarańczowym. Na końcu wsypać imbir.
Filety pokroić w plastry (wzdłuż) i polać sosem oraz przybrać plastrami pomarańczy.
Smacznego! Kali orexi!