KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 11-12 LISTOPADA 2017 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:

Województwo kujawsko-pomorskie

Lody z gęsich wątróbek:

Wątróbkę podsmażyć na maśle, podlać winem i dusić. Dodać jabłka pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i cukrem. Ostudzić. Zmiksować na gładką masę. Ubić śmietanę i połączyć z masą wątróbkowo- jabłkową. Zmrozić. Podawać z gorącym kisielem wiśniowym ugotowanym na winie z suszonymi żurawinami.

Autor: Andrzej Karbowski


Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.

Projekt dofinansowano ze środków Unii Europejskiej, w ramach pomocy technicznej PROW 2014-2020, z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Organizator akcji Województwo Kujawsko-Pomorskie
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi