KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Harmonogram akcji promocyjnej „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina 2018”

  • 12 – 26 X Konkurs dla par na foto z przyrządzania gęsiny
  • 12 X Premiera filmów kulinarnych z Robertem Makłowiczem i Marszałkiem Województwa
  • 12 X Start kampanii w Internecie na portalach POLSKA PRESS GRUPY w Kujawsko-Pomorskiem
  • 12 – 22 X Kampania promująca Konkurs dla par w prasie regionalnej
  • 2 – 9 XI Kampania promująca akcję gęsinową w prasie regionalnej
  • 2 – 11 XI Promocja Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny na plakatach
  • 5 – 11 XI Promocja Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny w rozgłośniach radiowych
  • 9 XI Warsztaty kulinarne z Robertem Makłowiczem
  • 9 XI Wznowienie książki „Stary sposób na gęś”
  • 10 XI – 10 XII Czas na gęsinę – akcja dla restauracji
  • 10 XI – 10 XII Gęsinowa sieć reklamowa
  • 10 XI – 10 XII Akcja voucherowa
  • 10 XI Złote Półgęski
  • 10 XI Rodzinne świętowanie w Rypinie przy najlepszej gęsinie
  • 10 – 11 XI Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny

 

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →