KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Ponad 200 restauracji w akcji!

Okres od dnia świętego Marcina związany jest z tradycją spożywania gęsiny.
Po raz kolejny zaprosiliśmy restauracje z całej Polski do wzięcia udziału w naszej akcji. Ponad 200 lokali w kraju zdeklarowało chęć serwowania gęsiny w ramach naszej akcji  i tym samym promowaniu tradycji spożywania gęsiego mięsa. Zapraszamy do zapoznania się z listą restauracji, w których można skosztować gęsiny! W tych restauracjach można do końca grudnia 2015 r. realizować vouchery, które są do wygrania między innymi w konkursach ogłaszanych na naszej stronie.

Lista restauracji: http://czasnagesine.pl/restauracje

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →