KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Gęsinowa kolacja dla artystów i ludzi kultury

Z tegoroczna akcją „Kujawsko-Pomorska Gęsina na św. Marcina” chcieliśmy trafić do artystów i ludzi kultury.

9 listopada przy ulicy Smolnej 8, odbył się specjalny poczęstunek, w którym udział wzięli między innymi Cezary i Katarzyna Żak, Olga Bończyk, Alicja Węgorzewska, Rafał Olbiński, Michał Lorenc, Witold Bereś, czy Robert Mazurek. Specjalna kolacja, przygotowana przez Artura Moroza, na pewno przekonała naszych gości, jak znakomitym mięsem jest gęsina!

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →