KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Zapraszamy restauracje do udziału w kampanii

Zapraszamy restauracje do akcji „KUJAWSKO-POMORSKA GĘSINA NA ŚW. MARCINA”. Nie pobieramy żadnych opłat, nie stawiamy żadnych warunków poza złożeniem deklaracji serwowania gęsiny w Państwa lokalach co najmniej od 11 listopada do 15 grudnia 2013 roku. Nie ma znaczenia wielkość Państwa restauracji, liczy sie chęć przystąpienia do naszego projektu i odesłanie formularza zgłoszeniowego. To Państwo decydujecie, jak wiele potraw z gęsiny znajdzie się w ofercie.
Nowością i ułatwieniem dla konsumentów będzie fakt, że mapa kulinarna restauracji biorących udział w akcji „Czas na gęsinę” będzie również dostępna na urządzeniach mobilnych.
Kontakt w sprawie rekrutacji restauracji do kampanii „Czas na gęsinę”: kontakt@czasnagesine.pl

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →